Inloggen
NederlandsNederlands

Kennisbank Duurzaamheid

Duurzaamheid

Terug naar het overzicht Kennisbank

Recyclebaar
; het recyclen van een product betekent dat het afgedankte product wordt verwerkt tot een grondstof waarvan een ander product kan worden gemaakt. Vaak gaat er bij dit proces kwaliteit verloren en om die reden wordt bijna nooit hetzelfde product opnieuw gemaakt met de herwonnen grondstof. Het recyclen van kunststof producten is heel belangrijk, het is een belangrijke bron voor grondstoffen. Kijk naar het inleveren van huishoudelijk plastic afval. FP Collection heeft al producten in de collectie die dit consumenten afval als grondstof gebruiken (bijv. Canova PCR).

Circulair; de mate waarin een product circulair inzetbaar is hangt heel erg af van hoe eenvoudig componenten van het product uit elkaar te halen, te scheiden zijn. De onderdelen waaruit een product bestaat worden in hun huidige vorm gebruikt in een nieuw product. De onderdelen worden niet zoals bij recycling vermalen tot een grondstof, dat is een wezenlijk verschil tussen circulair en recyclen. Om die reden wordt het steeds belangrijker om producten te ontwikkelen waarbij de componenten eenvoudig te scheiden zijn, bijvoorbeeld stoffen niet meer aan het schuim verlijmen (moeilijk goed te scheiden) maar los te stofferen. Het doel van circulaire economie is “nieuwe” producten te maken zonder dat er nieuwe (virgin) grondstoffen voor worden gebruikt. (HERGEBRUIK)

Post consumer recycling; PCR is een polypropyleen kunststof gemaakt van ingezameld consumenten plastic. Gesorteerd en schoongemaakt vormt dit de grondstof voor het PCR granulaat. Een uitstekende basis voor de productie van kunststof meubelen.

Recycled polyester; gerecycled polyester is in tegenstelling tot polyester gemaakt uit gerecyclede PET, afkomstig van drinkflesjes (Post Consumer plastic) of van restproducten ontstaan bij industriële productie. Garens die dezelfde eigenschappen hebben als polyester maar waarbij afval wordt verwerkt tot een nieuw product. Trevira CS is een merknaam voor gerecyclede polyester stof met goede vlamvertragende eigenschappen die in veel Europese landen worden erkend.

Recycled katoen; textiele materialen bestaan uit vezels. Dit kunnen natuurlijke of synthetische vezels zijn. In kleding worden vaak mengingen van materialen gebruikt, zoals polyester en katoen, wol en acryl of katoen en elasthaan. Als het product afgedankt wordt en het niet direct hergebruikt kan worden (2e hands markt), dan is vervezelen vaak een goede optie. In zo’n proces wordt het textiele product vermalen, totdat alleen nog maar vezels over zijn. Vaak zijn de vezels die worden teruggewonnen nog van een hele goede kwaliteit (weinig verontreiniging, voldoende lange vezels). Uit deze vezels kunnen in principe weer nieuwe producten worden gemaakt. Textiel dat wordt gerecycled tot grondstof kan gebruikt worden voor diverse nieuwe textielmaterialen, bijvoorbeeld: garens voor de vervaardiging van vloerbedekking, dekens, vilt voor geluidsisolatie, vulmateriaal voor b.v. dashboards, autostoelen, matrassen, meubilair en papierproductie (katoen en linnen). 

Greenguard; van producten die de GREENGUARD-certificering hebben behaald, is wetenschappelijk bewezen dat ze voldoen aan enkele van 's werelds strengste normen voor chemische emissies van derden, waardoor luchtvervuiling binnenshuis en het risico van blootstelling aan chemicaliën worden verminderd. De meeste dagelijkse blootstelling aan chemicaliën bij mensen vindt plaats via de lucht die we inademen in onze huizen, kantoren, scholen en andere binnenomgevingen. Deze chemicaliën in de lucht worden gewoonlijk vluchtige organische stoffen (VOS) genoemd, die worden gebruikt om bouwmaterialen, interieurinrichting, schoonmaakproducten en producten voor persoonlijke verzorging te vervaardigen en te onderhouden. Studies van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) en andere onderzoekers hebben aangetoond dat VOC's veel voorkomen in binnenomgevingen en dat hun niveaus twee tot duizend keer hoger kunnen zijn dan buitenshuis. Lees meer…..

FSC; staat voor Forest Stewardship Council is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Bedrijven die FSC® gecertificeerd zijn dragen direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. FP Collection is sinds april 2018 officieel FSC® gecertificeerd. Ons registratienummer is SCS-COC-000652-ADO. Dit betekent dat wij alle producten die door onze toeleveranciers worden geproduceerd met hout, gewonnen uit FSC® goedgekeurde bossen met het FSC® predicaat aan je kunnen doorleveren. Met het behalen van het FSC® certificaat maakt FP Collection deel uit van de Chain of Custody. Er ontstaat hiermee een gesloten handelsketen die waarborgt dat een als FSC® aangeduid product als zodanig door geleverd mag worden. Je vindt deze informatie per product op onze orderbevestiging en factuur terug. Op onze website kun je in het zoekveld zoeken op FSC waarna alle producten verschijnen die aan deze voorwaarde voldoen.

Hout pulp; is materiaal dat bereid wordt door het cellulose uit de vezels van hout af te scheiden. Het wordt vooral gebruikt in de papierindustrie, maar ook bij het vervaardigen van textiel, voedingsmiddelen en medicijnen. 90% van de organische pulp die in de industrie gebruikt wordt, bestaat uit houtpulp. De bast wordt van het hout verwijderd, waarna het hout versnipperd wordt. De snippers worden in een ketel geleid waar het hout door middel van warmte en chemicaliën afgebroken wordt. De houtsoorten die het meest voor de pulpproductie gebruikt worden zijn naaldhoutsoorten zoals spar, den, zilverspar en lariks, en hardhoutsoorten als eucalyptus, populier en berk. 93% van de pulp wordt via chemische processen aan het hout onttrokken. De grootste producent van houtpulp is Canada, gevolgd door de Verenigde Staten. 

Rob Biester

Rob Biester

Directeur / Eigenaar

Sinds 2005 trotse eigenaar van FP Collection. Heeft een passie voor design klassiekers, zowel op het gebied van meubels als auto’s en leest graag een goed boek.

Lees meer...
  
 

Lisette Postma


Commercieel medewerker binnendienst

Lisette is sinds november 2022 in dienst bij FP Collection als commerciële binnendienst medewerker. In de voorgaande jaren heeft ze veel ervaring opgedaan als coördinator & planner. Een goede combinatie voor een veelzijdige functie als deze! 
In haar vrije tijd is ze vooral graag met haar eigen interieur bezig, er is altijd wel iets dat nóg mooier gemaakt kan worden! Verder bezoekt ze graag een festival of concert met vrienden en gaat ze graag wandelen met haar hond. 
Lees meer...

Bianca Hoeflaak

Bianca Hoeflaak

Commercieel medewerker binnendienst

Door haar ruime ervaring als accountmanager buitendienst in de voedingssupplementen branche is Bianca erg klantgericht, de klant komt altijd op de eerste plek! 
In haar vrije tijd gaat ze graag met het gezin erop uit, lekker naar de camping of heerlijk weekendjes weg. 

Lees meer...

 Pieter van Borssum Waalkes src=

Pieter van Borssum Waalkes

Logistiek Manager

Werkt sinds 2009 bij FP Collection. Kent alle facetten van het bedrijf en is inmiddels logistiek manager. Pieter vist en dart graag, daarnaast geniet hij vooral in het voorjaar en de zomer van het buitenleven in Friesland.

 

Frits Schuitemaker

Medewerker magazijn & logistiek

In mei 2022 is Frits bij FP Collection komen werken. Dagelijks houdt hij zich bezig met het monteren van onze producten of kun je hem op de weg vinden in één van onze FP Collection bussen. Zodra hij thuis is trekt hij de natuur in voor een grote wandelig met de hond.

 

Niels Riemers

Medewerker magazijn

Van montage tot bestellingen klaarzetten en van lossen tot laden, Niels doet het allemaal. Hij kwam rechtstreeks van zijn opleiding logistiek medewerker bij FP Collection werken. Naast dat hij iedere dag met veel plezier op de fiets naar FP komt, voetbalt hij ook veel.

 Maiken Blokzijl

Maiken Blokzijl

Interieurvormgever en architectenbezoeker

Werkt sinds 2017 bij FP Collection. Is altijd op zoek naar de laatste designtrends en deelt graag met enthousiasme haar creativiteit. Houdt van sporten, en is er altijd voor in om leuke dingen te doen in het weekend.

Lees meer...
 Dewi Timpers

Dewi Timpers

Adviseur

Dewi werkt sinds mei 2019 bij FP Collection. Hij is begonnen op de binnendienst waar hij een goede band met vele klanten heeft opgebouwd. Vanaf het voorjaar 2022 heeft Dewi zijn eigen klanten en gaat hij er steeds vaker ook op uit om deze klanten te bezoeken. Na een drukke dag ontspant hij in de sportschool of op de mountainbike.

Lees meer...
 Jacqueline Roos

Jacqueline Roos

Medewerker binnendienst

Jacqueline ondersteunt een aantal dagen per week het team op de binnendienst door de orderverwerking op zich te nemen. Jacqueline houdt naast haar werk van sporten en wandelen met haar prachtige hond. Daarnaast heeft oog voor mooie dingen van sieraden tot meubilair.

Lees meer...

 

Marlot Kamphuis

Commercieel medewerker binnendienst

Marlot is sinds juli 2023 in dienst bij FP Collection als medewerker op de binnendienst. In haar vrije tijd is ze veel te vinden in de stallen om met haar paarden te rijden en te verzorgen. Verder spreekt ze graag af met vriendinnen en houdt ze er van om lekker creatief bezig te zijn.  

 

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen