Inloggen
NederlandsNederlands

Kennisbank Houtsoorten

Houtsoorten

Terug naar het overzicht Kennisbank

Beuken; beukenhout is afkomstig van de beuken boom, een soort die veelvuldig voorkomt in Europa. Beuken heeft een regelmatige en dichte structuur met een fijne gelijkmatige nerf. Beuken wordt in de meubel industrie veel toegepast als massief hout of als fineer. Het heeft de eigenschap bijna niet te splinteren.

Eiken; eiken is een van de bekendste houtsoorten. Het traditionele eikenhout is meestal Europees eiken. Het is een harde en sterke houtsoort die makkelijk te bewerken is. Eiken is geschikt voor de productie van meubelen, als massief eiken of als fineer. Houtsoorten die op eiken lijken zijn essen en iepen.

Essen; essenhout is een taaie en sterke houtsoort die veelvuldig voorkomt in Europa. Op het dosse gezaagde vlak zie je de groeiringen als een vlamtekening en dit effect is gewild bij de meubelproductie. Vanwege de elasticiteit van de houtsoort is het zeer geschikt voor de productie van stoelen of onderdelen daarvan.

Walnoot; ook wel notenhout, traditioneel afkomstig van de walnoot of okkernoot. Veel toegepast in de meubelindustrie, makkelijk te verwerken en mooi af te werken. De afkomst van het notenbepaald heel erg de kleur. Spaans en Italiaans noten zijn bijzonder fraai van kleur.

Wengé; wengé is een houtsoort afkomstig uit Midden- en West Afrika. Wengé is recht van draad en heeft een donkerbruine kern. In de meubelindustrie vooral toegepast als fineer vanwege de regelmatige tekening.

Spaanplaat; spaanplaat is een plaatmateriaal gemaakt van zaagsel en kleine stukjes hout (spaanders) die door middel van een bindmiddel, meestal een hars onder invloed van warmte tot een plaat worden geperst.

 

Lisette Postma


Commerciële binnendienst medewerker


 

 
 Bianca Hoeflaak

Dennis Driessen

Accountmanager


LinkedIn

 Bianca Hoeflaak

Bianca Hoeflaak

Accountmanager


LinkedIn

 Pieter van Borssum Waalkes src=

Pieter van Borssum Waalkes

Logistiek Manager

 

 

Henk Wardenaar

Logistiek medewerker

  

Marco Witteveen

Logistiek medewerker

 

Frits Schuitemaker

Magazijn medewerker & logistiek

 

 

Niels Riemers

Magazijn medewerker

 

 Maiken Blokzijl

Maiken Blokzijl

Interieurvormgever en architectenbezoeker


LinkedIn

 Dewi Timpers

Dewi Timpers

Directeur


LinkedIn

 Jacqueline Roos

Jacqueline Roos

Binnendienst medewerker


 

 

Marlot Kamphuis


Commerciële binnendienst medewerker


 

 

 

 Bianca Hoeflaak

Etienne Konter

Magazijn medewerker & logistiek

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen