Inloggen
NederlandsNederlands

Kennisbank Kunststoffen

Kunststoffen

Terug naar het overzicht Kennisbank

Acryl; ook wel acrylaat (polymethylmethacrylaat PMMA) genoemd, behoort tot de kunststoffen of plastic. Geen natuurlijke stof maar ontstaan door een chemisch proces. Makkelijk te vormen, te gieten mits op temperatuur gebracht. Daardoor kent acryl zeer veel toepassingen waaronder die in de meubelindustrie. Bijna net zo helder als glas, tenzij gekleurd.

Nylon; een kunststof die behoort tot de synthetische polymeren (polyamiden). Een belangrijke eigenschap van nylons is de stijfheid en het smeltpunt. Nylon kan nog worden versterkt door het mengen met glasvezels.

Polyamide; een synthetische kunststof verwant aan nylon. Er bestaan ook natuurlijke polyamiden zoals wol en zijde.

Polycarbonaat; polycarbonaat is een thermoplastische polymeer. Een stevig, hard en helder transparant materiaal wat goed tegen hoge temperaturen kan. Goed te vormen en te gieten. De regio rond Antwerpen is een belangrijke productielocatie voor polycarbonaatgranulaat.

Polyethyleen; ook wel polyetheen is een van de meest gebruikte kunststoffen. Etheen wordt verkregen door het kraken van nafta, een derivaat van aardolie. In de basis is polyetheen zuiver en zouden er bij volledige verbranding geen giftige stoffen vrijkomen. Echter worden er vaak additieven toegevoegd om etheen bijvoorbeeld uv-bestendig te maken of een kleur te geven. Verbranding is dan niet meer gewenst, het product is wel goed te recyclen. Vanwege de grote stijfheid is polyetheen geschikt voor producten die zwaar worden belast of onder druk komen te staan.

Polypropyleen; huidige benaming is polypropeen. Polypropeen lijkt op polyetheen maar is veel sterker. Veel toegepast in meubelen, tapijt en auto onderdelen. Door het toevoegen van glasvezels wordt polypropeen nog sterker en is daarmee geschikt voor producten die intensief worden gebruikt.

Polyurethaan; polyurethaan (PU) is een belangrijke kunststof die veel toepassingen kent. In de meubel industrie is het zachte schuim de meest bekende. Aan polyurethaan wordt een blaasmiddel toegevoegd waardoor er schuim met een open structuur ontstaat. Veel toegepast in stoelbekleding.

Technopolymeer; is een copolymeer speciaal ontwikkeld om voor de gewenste toepassing de beste eigenschappen te hebben. Deze thermoplasten zijn te smelten en kunnen in een mal worden gespoten. Goed te recyclen.

Post consumer recycling; PCR is een polypropyleen kunststof gemaakt van ingezameld consumenten plastic. Gesorteerd en schoongemaakt vormt dit de grondstof voor het PCR granulaat. Een uitstekende basis voor de productie van kunststof meubelen.

 

Lisette Postma


Commerciële binnendienst medewerker


 

 
 Bianca Hoeflaak

Dennis Driessen

Accountmanager


LinkedIn

 Bianca Hoeflaak

Bianca Hoeflaak

Accountmanager


LinkedIn

 Pieter van Borssum Waalkes src=

Pieter van Borssum Waalkes

Logistiek Manager

 

 

Henk Wardenaar

Logistiek medewerker

  

Marco Witteveen

Logistiek medewerker

 

Frits Schuitemaker

Magazijn medewerker & logistiek

 

 

Niels Riemers

Magazijn medewerker

 

 Maiken Blokzijl

Maiken Blokzijl

Interieurvormgever en architectenbezoeker


LinkedIn

 Dewi Timpers

Dewi Timpers

Directeur


LinkedIn

 Jacqueline Roos

Jacqueline Roos

Binnendienst medewerker


 

 

Marlot Kamphuis


Commerciële binnendienst medewerker


 

 

 

 Bianca Hoeflaak

Etienne Konter

Magazijn medewerker & logistiek

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen