Inloggen
NederlandsNederlands

Kennisbank Kunststoffen

Kunststoffen

Terug naar het overzicht Kennisbank

Acryl; ook wel acrylaat (polymethylmethacrylaat PMMA) genoemd, behoort tot de kunststoffen of plastic. Geen natuurlijke stof maar ontstaan door een chemisch proces. Makkelijk te vormen, te gieten mits op temperatuur gebracht. Daardoor kent acryl zeer veel toepassingen waaronder die in de meubelindustrie. Bijna net zo helder als glas, tenzij gekleurd.

Nylon; een kunststof die behoort tot de synthetische polymeren (polyamiden). Een belangrijke eigenschap van nylons is de stijfheid en het smeltpunt. Nylon kan nog worden versterkt door het mengen met glasvezels.

Polyamide; een synthetische kunststof verwant aan nylon. Er bestaan ook natuurlijke polyamiden zoals wol en zijde.

Polycarbonaat; polycarbonaat is een thermoplastische polymeer. Een stevig, hard en helder transparant materiaal wat goed tegen hoge temperaturen kan. Goed te vormen en te gieten. De regio rond Antwerpen is een belangrijke productielocatie voor polycarbonaatgranulaat.

Polyethyleen; ook wel polyetheen is een van de meest gebruikte kunststoffen. Etheen wordt verkregen door het kraken van nafta, een derivaat van aardolie. In de basis is polyetheen zuiver en zouden er bij volledige verbranding geen giftige stoffen vrijkomen. Echter worden er vaak additieven toegevoegd om etheen bijvoorbeeld uv-bestendig te maken of een kleur te geven. Verbranding is dan niet meer gewenst, het product is wel goed te recyclen. Vanwege de grote stijfheid is polyetheen geschikt voor producten die zwaar worden belast of onder druk komen te staan.

Polypropyleen; huidige benaming is polypropeen. Polypropeen lijkt op polyetheen maar is veel sterker. Veel toegepast in meubelen, tapijt en auto onderdelen. Door het toevoegen van glasvezels wordt polypropeen nog sterker en is daarmee geschikt voor producten die intensief worden gebruikt.

Polyurethaan; polyurethaan (PU) is een belangrijke kunststof die veel toepassingen kent. In de meubel industrie is het zachte schuim de meest bekende. Aan polyurethaan wordt een blaasmiddel toegevoegd waardoor er schuim met een open structuur ontstaat. Veel toegepast in stoelbekleding.

Technopolymeer; is een copolymeer speciaal ontwikkeld om voor de gewenste toepassing de beste eigenschappen te hebben. Deze thermoplasten zijn te smelten en kunnen in een mal worden gespoten. Goed te recyclen.

Post consumer recycling; PCR is een polypropyleen kunststof gemaakt van ingezameld consumenten plastic. Gesorteerd en schoongemaakt vormt dit de grondstof voor het PCR granulaat. Een uitstekende basis voor de productie van kunststof meubelen.

Rob Biester

Rob Biester

Directeur / Eigenaar

Sinds 2005 trotse eigenaar van FP Collection. Heeft een passie voor design klassiekers, zowel op het gebied van meubels als auto’s en leest graag een goed boek.

Lees meer...
  
 

Lisette Postma


Commercieel medewerker binnendienst

Lisette is sinds november 2022 in dienst bij FP Collection als commerciële binnendienst medewerker. In de voorgaande jaren heeft ze veel ervaring opgedaan als coördinator & planner. Een goede combinatie voor een veelzijdige functie als deze! 
In haar vrije tijd is ze vooral graag met haar eigen interieur bezig, er is altijd wel iets dat nóg mooier gemaakt kan worden! Verder bezoekt ze graag een festival of concert met vrienden en gaat ze graag wandelen met haar hond. 
Lees meer...

Bianca Hoeflaak

Bianca Hoeflaak

Commercieel medewerker binnendienst

Door haar ruime ervaring als accountmanager buitendienst in de voedingssupplementen branche is Bianca erg klantgericht, de klant komt altijd op de eerste plek! 
In haar vrije tijd gaat ze graag met het gezin erop uit, lekker naar de camping of heerlijk weekendjes weg. 

Lees meer...

 Pieter van Borssum Waalkes src=

Pieter van Borssum Waalkes

Logistiek Manager

Werkt sinds 2009 bij FP Collection. Kent alle facetten van het bedrijf en is inmiddels logistiek manager. Pieter vist en dart graag, daarnaast geniet hij vooral in het voorjaar en de zomer van het buitenleven in Friesland.

 

Frits Schuitemaker

Medewerker magazijn & logistiek

In mei 2022 is Frits bij FP Collection komen werken. Dagelijks houdt hij zich bezig met het monteren van onze producten of kun je hem op de weg vinden in één van onze FP Collection bussen. Zodra hij thuis is trekt hij de natuur in voor een grote wandelig met de hond.

 

Niels Riemers

Medewerker magazijn

Van montage tot bestellingen klaarzetten en van lossen tot laden, Niels doet het allemaal. Hij kwam rechtstreeks van zijn opleiding logistiek medewerker bij FP Collection werken. Naast dat hij iedere dag met veel plezier op de fiets naar FP komt, voetbalt hij ook veel.

 Maiken Blokzijl

Maiken Blokzijl

Interieurvormgever en architectenbezoeker

Werkt sinds 2017 bij FP Collection. Is altijd op zoek naar de laatste designtrends en deelt graag met enthousiasme haar creativiteit. Houdt van sporten, en is er altijd voor in om leuke dingen te doen in het weekend.

Lees meer...
 Dewi Timpers

Dewi Timpers

Adviseur

Dewi werkt sinds mei 2019 bij FP Collection. Hij is begonnen op de binnendienst waar hij een goede band met vele klanten heeft opgebouwd. Vanaf het voorjaar 2022 heeft Dewi zijn eigen klanten en gaat hij er steeds vaker ook op uit om deze klanten te bezoeken. Na een drukke dag ontspant hij in de sportschool of op de mountainbike.

Lees meer...
 Jacqueline Roos

Jacqueline Roos

Medewerker binnendienst

Jacqueline ondersteunt een aantal dagen per week het team op de binnendienst door de orderverwerking op zich te nemen. Jacqueline houdt naast haar werk van sporten en wandelen met haar prachtige hond. Daarnaast heeft oog voor mooie dingen van sieraden tot meubilair.

Lees meer...

 

Marlot Kamphuis

Commercieel medewerker binnendienst

Marlot is sinds juli 2023 in dienst bij FP Collection als medewerker op de binnendienst. In haar vrije tijd is ze veel te vinden in de stallen om met haar paarden te rijden en te verzorgen. Verder spreekt ze graag af met vriendinnen en houdt ze er van om lekker creatief bezig te zijn.  

 

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen