Inloggen
NederlandsNederlands

MVO en Circulair

MVO, Duurzaamheid en Circulariteit

MVO

Iedereen bij FP Collection is zich bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We snappen dat ons handelen invloed heeft op mens, milieu en maatschappij. 

Duurzaamheid

De laatste jaren hebben we veel geïnvesteerd in ons duurzame bedrijfspand. We maken optimaal gebruik van zonne-energie en aardwarmte en zijn daardoor zelfvoorzienend in onze energiebehoefte. Jaarlijks levert dat een besparing van C02 uitstoot op van vele tonnen. 
Ons wagenpark voldoet aan de nieuwste Euro 6 normen of heeft plug-in hybride techniek.
We scheiden ons afval en werken samen met lokale partijen die het oud papier inzamelen. 
De externe vervoerders van FP Collection zijn allemaal “Lean & Green” gecertificeerd.Ruim 350 zonnepanelen op het pand van FP Collection
Kennis opdoen en delen

FP Collection is aangesloten bij het CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie. We nemen deel aan bijeenkomsten, Circo trajecten en delen onze kennis op het gebied van circulair ondernemen. Samen werken we aan het bewerkstelligen van een duurzame wereld. 
Heb je tips of wil je graag eens in gesprek met FP Collection over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.
 


Milieu

FP Collection streeft naar minimale milieubelasting door waar mogelijk het meubilair in bulkverpakking te vervoeren en te assembleren in ons magazijn in Nederland.

Tafelonderstellen;
Alle tafelonderstellen uit onze collectie worden geproduceerd in Italië. Een garantie voor uitstekende en constante kwaliteit, naleverbaarheid en beschikbaarheid van onderdelen. Bijna alle onderstellen met poedercoating worden voorzien van verf op waterbasis gekleurd met natuurlijke grondstoffen. In tegenstelling tot lakken met een chemische samenstelling, die bij kamertemperatuur al uitdampen en tot serieuze klachten kunnen leiden, hebben de door onze fabrikanten gebruikte verf deze uitstoot niet. Dit leidt tot een gezondere en minder schadelijke werkomgeving. Daarnaast zijn deze lakken niet brandbaar en minder belastend voor het milieu.
 

 

Circulair


FP Collection heeft een start gemaakt met het voeren van producten die passen binnen een circulaire economie, dit is een doorgaand proces. Met onze fabrikanten zijn we in gesprek om ze te bewegen zich hierin verder te ontwikkelen en er zijn al mooie stappen gemaakt. 
Zo kunnen we de kunststof delen van ons meest verkochte model, de serie 450, hergebruiken als basis component voor de gestoffeerde versies uit deze collectie. Frames kunnen opgeknapt worden en voorzien van nieuwe kunststof glijders. 
Op de website is per categorie het filter 'circulaire informatie' opgenomen. Door deze te selecteren worden verschillende circulaire producten getoond.

Een overzicht van de duurzame modellen in de collectie? Bekijk ze hier.

Onze collecties worden op een duurzame wijze geproduceerd door Europese ISO gecertificeerde fabrikanten. Defecte of beschadigde onderdelen zijn na te bestellen en eenvoudig te vervangen waarna het meubilair weer bruikbaar is.

Alle producten die gestoffeerd kunnen worden in de stofgroepen van FP Collection worden lokaal bij onze stoffeerder gestoffeerd. We zijn vrij om de stoffen te verwerken die gewenst zijn voor het project. We bieden standaard een aantal mooie, verantwoorde stoffen aan van verschillende fabrikanten. Denk aan de Rivet (100% gerecycled polyester gemaakt van gebruikte plastic flesjes), Lucia (100% gerecycled polyester), Xtreme (100% gerecycled polyester) alle drie van Camira, Puxx van Oniro (100% polyerethaan), Revive 1 van Kvadrat (100% gerecycled polyester) en stoffen uit onze eigen FP Custom stoffencollectie.

Een groot deel van de gestoffeerde fauteuils bestaat uit onderdelen die makkelijk van elkaar te scheiden zijn. De stoffering van deze fauteuils bestaat uit een hoes die vervangen kan worden als deze versleten is. De stof wordt niet op het schuim verlijmd zodat ook hier eenvoudig materialen te scheiden zijn, ook kan in een refurbish traject het schuim worden vervangen.
 

De opbouw van een gestoffeerde fauteuil met een vervangbare hoes
  
 


Verantwoord Deens Design


Naast een grote collectie design meubilair uit Italië is FP Collection ook exclusief importeur van het prachtige design merk Magnus Olesen uit Denemarken. 
Wij geloven in Deens vakmanschap, Magnus Olesen produceert al sinds 1937 in Denemarken. Hout, andere grondstoffen of halffabrikaten worden lokaal, in Denemarken, omgevormd tot stoelen en tafels. Ze zorgen er altijd voor dat de leveranciers voldoen aan onze inkoopnormen met betrekking tot productie, het milieu en werknemersrelaties.
Alle producten van Magnus Olesen worden getest volgens de strengste milieu- en kwaliteitsnormen. Alle producten voldoen aan de eisen van de kwaliteitscontrole van Danish Furnituremakers voor normaal en zwaar zakelijk gebruik.
Meer lezen over de circulariteit van de collectie van Magnus Olesen? Download hier de aanvullende informatie. 
Magnus Olesen is FSC gecertificeerd.
 

Rob Biester

Rob Biester

Directeur / Eigenaar

Sinds 2005 trotse eigenaar van FP Collection. Heeft een passie voor design klassiekers, zowel op het gebied van meubels als auto’s en leest graag een goed boek.

Lees meer...
  
 

Lisette Postma


Commercieel medewerker binnendienst

Lisette is sinds november 2022 in dienst bij FP Collection als commerciële binnendienst medewerker. In de voorgaande jaren heeft ze veel ervaring opgedaan als coördinator & planner. Een goede combinatie voor een veelzijdige functie als deze! 
In haar vrije tijd is ze vooral graag met haar eigen interieur bezig, er is altijd wel iets dat nóg mooier gemaakt kan worden! Verder bezoekt ze graag een festival of concert met vrienden en gaat ze graag wandelen met haar hond. 
Lees meer...

Bianca Hoeflaak

Bianca Hoeflaak

Commercieel medewerker binnendienst

Door haar ruime ervaring als accountmanager buitendienst in de voedingssupplementen branche is Bianca erg klantgericht, de klant komt altijd op de eerste plek! 
In haar vrije tijd gaat ze graag met het gezin erop uit, lekker naar de camping of heerlijk weekendjes weg. 

Lees meer...

 Pieter van Borssum Waalkes src=

Pieter van Borssum Waalkes

Logistiek Manager

Werkt sinds 2009 bij FP Collection. Kent alle facetten van het bedrijf en is inmiddels logistiek manager. Pieter vist en dart graag, daarnaast geniet hij vooral in het voorjaar en de zomer van het buitenleven in Friesland.

 

Frits Schuitemaker

Medewerker magazijn & logistiek

In mei 2022 is Frits bij FP Collection komen werken. Dagelijks houdt hij zich bezig met het monteren van onze producten of kun je hem op de weg vinden in één van onze FP Collection bussen. Zodra hij thuis is trekt hij de natuur in voor een grote wandelig met de hond.

 

Niels Riemers

Medewerker magazijn

Van montage tot bestellingen klaarzetten en van lossen tot laden, Niels doet het allemaal. Hij kwam rechtstreeks van zijn opleiding logistiek medewerker bij FP Collection werken. Naast dat hij iedere dag met veel plezier op de fiets naar FP komt, voetbalt hij ook veel.

 Maiken Blokzijl

Maiken Blokzijl

Interieurvormgever en architectenbezoeker

Werkt sinds 2017 bij FP Collection. Is altijd op zoek naar de laatste designtrends en deelt graag met enthousiasme haar creativiteit. Houdt van sporten, en is er altijd voor in om leuke dingen te doen in het weekend.

Lees meer...
 Dewi Timpers

Dewi Timpers

Adviseur

Dewi werkt sinds mei 2019 bij FP Collection. Hij is begonnen op de binnendienst waar hij een goede band met vele klanten heeft opgebouwd. Vanaf het voorjaar 2022 heeft Dewi zijn eigen klanten en gaat hij er steeds vaker ook op uit om deze klanten te bezoeken. Na een drukke dag ontspant hij in de sportschool of op de mountainbike.

Lees meer...
 Jacqueline Roos

Jacqueline Roos

Medewerker binnendienst

Jacqueline ondersteunt een aantal dagen per week het team op de binnendienst door de orderverwerking op zich te nemen. Jacqueline houdt naast haar werk van sporten en wandelen met haar prachtige hond. Daarnaast heeft oog voor mooie dingen van sieraden tot meubilair.

Lees meer...

 

Marlot Kamphuis

Commercieel medewerker binnendienst

Marlot is sinds juli 2023 in dienst bij FP Collection als medewerker op de binnendienst. In haar vrije tijd is ze veel te vinden in de stallen om met haar paarden te rijden en te verzorgen. Verder spreekt ze graag af met vriendinnen en houdt ze er van om lekker creatief bezig te zijn.  

 

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen