Inloggen
NederlandsNederlands

Ontwerpers

Claus Breinholt
Ontwerper (Pure) Loop
Afgestudeerd aan de Deense Design school opende hij in 2003 zijn eigen studio waar hij actief is met industriële vormgeving en de inrichting van projecten. De zitschalen van de Loop collectie zijn ontworpen in de vorm van een kom, bestaand uit één stuk met een optimaal zitcomfort. Ze voldoen aan de Europese normen voor duurzaamheid en ergonomie.

Marc Sadler
Ontwerper Noa & Tweet
Studeerde in 1968 af aan de E.n.s.a.d. in Parijs. Daarna bracht hij vele jaren door op meerdere plekken in Noord Amerika, Azië en Europa, inmiddels woont hij in Milaan. Hij is gespecialiseerd in de verwerking van kunststoffen waarmee hij veel heeft geëxperimenteerd in zijn ontwerpen. Hij won diverse prijzen en één van zijn ontwerpen heeft een vaste plek in het MOMA in New York.

Alessandro Busana
Ontwerper Laja en Plus
Studeerde in 1999 als industrieel ontwerper af aan de Scuola Italiana Design in Padova. Hij ontwerpt voor bekende bedrijven waaronder Alfa Romeo, Alessi en Pedrali en is gefocust op functionaliteit. In 2009 richtte hij “HOLE designstudio” op, een conceptontwikkelbureau waarmee hij producten creëert voor grote nationale en internationale bedrijven. De Plus en Laja zijn ontworpen door Alessandro.

Patrick Jouin
Ontwerper Ester
Na zijn afstuderen aan de École Nationale de la Création Industrielle in 1992 werd hij ontwerper voor Thomson Multimedia onder art directie van Philippe Starck. Hier deed hij veel ervaring op en in 1998 richtte hij zijn eigen bureau op waarmee hij samen met Alain Ducasse voor vele restaurants de inrichting ontwierp. De stoel Ester is een logisch ontwerp waarin al zijn ervaring met de inrichting van restaurants samenkomt.

Alberto Basaglia & Natalia Rota Nodari
Ontwerpers Qliq
Ontmoeten elkaar op de Politecnico di Milano waar ze cum laude afstuderen in 1995. In 1997 openen ze een eigen studio in Bergamo. Betrokkenheid bij het totale proces is belangrijk voor deze twee ontwerpers. Inmiddels hebben ze een groot aantal ontwerpen op hun naam staan waaronder de verlichting voor Pedrali, de Urbantime de Qliq en de Mamà Design Italia collectie.

Claudio Dondoli en Marco Pocci
Ontwerpers Gliss, Volt, Koi-Booki, Pasha, Mya en Enjoy
Tijdens hun studie aan de Universiteit van Florence ontmoetten ze elkaar op de faculteit architectuur waar ze onderdeel uitmaken van hetzelfde team. Na het openen van een studio in 1983 focussen ze zich op industrieel ontwerpen. Hun kwaliteit ligt bij het gebruik van innovatieve materialen en gebruiksvriendelijke ontwerpen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Jorge Pensi
Ontwerper Ara, Ypsilon en Plural
Studeerde architectuur in zijn geboortestad Buenos Aires en verliet deze 1975 omdat hij zijn horizon wilde verbreden. Hij vestigde zich in Barcelona en werd Spanjaard. In 1984 begon hij zijn eigen studio. Hij won vele designprijzen waaronder de Spanish National Design Prize in 1997. Naast ontwerpen heeft hij een grote passie voor muziek, hij bracht twee albums uit.

Andreas Ostwald
Ontwerper Frisco en Callita
Na de studies Modelbouw en Industrieel ontwerpen in Kiel begon hij in 1996 zijn eigen bedrijf. In zijn product- en interieurontwerpen streeft Andreas ernaar uniek te zijn. De kern van Oswalds filosofie is esthetische perfectie. Het ontwerpen van producten met respect voor mens en milieu, door gebruik te maken van nieuwe innovatieve en technologische ontwikkelingen.

Andre Radice en Folco Orlandini
Ontwerpers Picapau en Drop
Beiden afgestudeerd aan de Politecnico di Milano, Andrea als industrieel ontwerper en Folco als architect. In 2008 zijn ze samen Studio Lucciorlandini begonnen. Volgens hen moet design emoties opwekken functioneel en esthetisch verantwoord zijn. Ze ontwierpen onder andere de Drop en Picapau.

Kees Marcelis
Kees Marcelis, wiens studio alle denkbare knowhow bevat op het gebied van (interieur) architectuur en productontwikkeling, was nog maar amper begonnen toen hij in 1989 het ontwerp voor nieuwe foyer van de Arnhemse schouwburg mocht maken. De eerste prijsvraag die hij won en die voor hem net dat zetje was om definitief voor dit mooie vak te kiezen. Een nominatie voor de prestigieuze Nederlandse Designprijs volgde, voor een innovatieve badkamer met wellnessallure, voordat hij voor de complete verbouwing en herinrichting van de meldkamer van de politie in Heerlen werd bekroond. Helemaal zoet was de glorie toen hij als interieur(!)architect de Architectuurprijs Achterhoek won met zijn ontwerp van een nieuwe showroom en twee jaar later de publieksprijs voor de verbouwing van een monumentale boerderij. In 2014 volgde de tweejaarlijkse Heuvelink-publieksprijs, de architectuurprijs van de Arnhemmers voor het beste nieuwe gebouw, voor een ellipsvormige bloemenkiosk op een vierkant Arnhems plein. Dit ogenschijnlijk eenvoudig staaltje architectuur trok vervolgens internationale aandacht. Zijn meest recente prijs was de Finest Interior Award die hij in november 2015 op de Nederlandse ambassade in Berlijn kreeg uitgereikt in de categorie Business Office met de inrichting van het hoofdkantoor van uitzendorganisatie In Person in Enschede, een gerestaureerde villa.

          

Rob Biester

Rob Biester

Directeur / Eigenaar

Sinds 2005 trotse eigenaar van FP Collection. Heeft een passie voor design klassiekers, zowel op het gebied van meubels als auto’s en leest graag een goed boek.

Lees meer...
  
 

Lisette Postma


Commercieel medewerker binnendienst

Lisette is sinds november 2022 in dienst bij FP Collection als commerciële binnendienst medewerker. In de voorgaande jaren heeft ze veel ervaring opgedaan als coördinator & planner. Een goede combinatie voor een veelzijdige functie als deze! 
In haar vrije tijd is ze vooral graag met haar eigen interieur bezig, er is altijd wel iets dat nóg mooier gemaakt kan worden! Verder bezoekt ze graag een festival of concert met vrienden en gaat ze graag wandelen met haar hond. 
Lees meer...

Bianca Hoeflaak

Bianca Hoeflaak

Commercieel medewerker binnendienst

Door haar ruime ervaring als accountmanager buitendienst in de voedingssupplementen branche is Bianca erg klantgericht, de klant komt altijd op de eerste plek! 
In haar vrije tijd gaat ze graag met het gezin erop uit, lekker naar de camping of heerlijk weekendjes weg. 

Lees meer...

 Pieter van Borssum Waalkes src=

Pieter van Borssum Waalkes

Logistiek Manager

Werkt sinds 2009 bij FP Collection. Kent alle facetten van het bedrijf en is inmiddels logistiek manager. Pieter vist en dart graag, daarnaast geniet hij vooral in het voorjaar en de zomer van het buitenleven in Friesland.

 

Frits Schuitemaker

Medewerker magazijn & logistiek

In mei 2022 is Frits bij FP Collection komen werken. Dagelijks houdt hij zich bezig met het monteren van onze producten of kun je hem op de weg vinden in één van onze FP Collection bussen. Zodra hij thuis is trekt hij de natuur in voor een grote wandelig met de hond.

 

Niels Riemers

Medewerker magazijn

Van montage tot bestellingen klaarzetten en van lossen tot laden, Niels doet het allemaal. Hij kwam rechtstreeks van zijn opleiding logistiek medewerker bij FP Collection werken. Naast dat hij iedere dag met veel plezier op de fiets naar FP komt, voetbalt hij ook veel.

 Maiken Blokzijl

Maiken Blokzijl

Interieurvormgever en architectenbezoeker

Werkt sinds 2017 bij FP Collection. Is altijd op zoek naar de laatste designtrends en deelt graag met enthousiasme haar creativiteit. Houdt van sporten, en is er altijd voor in om leuke dingen te doen in het weekend.

Lees meer...
 Dewi Timpers

Dewi Timpers

Adviseur

Dewi werkt sinds mei 2019 bij FP Collection. Hij is begonnen op de binnendienst waar hij een goede band met vele klanten heeft opgebouwd. Vanaf het voorjaar 2022 heeft Dewi zijn eigen klanten en gaat hij er steeds vaker ook op uit om deze klanten te bezoeken. Na een drukke dag ontspant hij in de sportschool of op de mountainbike.

Lees meer...
 Jacqueline Roos

Jacqueline Roos

Medewerker binnendienst

Jacqueline ondersteunt een aantal dagen per week het team op de binnendienst door de orderverwerking op zich te nemen. Jacqueline houdt naast haar werk van sporten en wandelen met haar prachtige hond. Daarnaast heeft oog voor mooie dingen van sieraden tot meubilair.

Lees meer...

 

Marlot Kamphuis

Commercieel medewerker binnendienst

Marlot is sinds juli 2023 in dienst bij FP Collection als medewerker op de binnendienst. In haar vrije tijd is ze veel te vinden in de stallen om met haar paarden te rijden en te verzorgen. Verder spreekt ze graag af met vriendinnen en houdt ze er van om lekker creatief bezig te zijn.  

 

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen