Inloggen
NederlandsNederlands

Pedrali

Pedrali

FP Collection sinds 2005 dé importeur voor de Nederlandse markt van het merk Pedrali


FP Collection is sinds 2005 de importeur van het merk Pedrali voor de Nederlandse markt. Door onze ervaring met import vanuit Italië en ons ruime magazijn staan wij garant voor een soepele levering van alle producten uit de uitgebreide collectie van Pedrali.


Pedrali


Pedrali, opgericht in 1963 in Palazzolo sull'Oglio, is een Italiaans bedrijf dat modern designmeubilair produceert voor de projectmarkt, waaronder kantoren, horeca en alle overige openbare ruimtes. Het hoofdkantoor en imponerende geautomatiseerde magazijn staan in Mornico al Serio (Bergamo), het magazijn is ontworpen door architect Cino Zucchi en opende in 2017. Houten producten worden gemaakt in Manzano (Udine).

Collectie 


Alle producten in de collectie van Pedrali: industriële designproducten van metaal, kunststof, hout en stof, zijn het resultaat van zorgvuldig onderzoek. Een op kwaliteit gericht productieproces, met nauwgezette inkoop van gecertificeerde grondstoffen, onderzoek en echte passie voor geavanceerde machines. Een stapsgewijze planning in elke fase, met de precisie die kenmerkend is voor vakmanschap: het is deze mix van elementen waardoor Pedrali een toonaangevende maker van wereldklasse is van het hedendaags industrieel design.


Ontwerpers en architecten


Pedrali werkt nauw samen met tal van toonaangevende ontwerpers en architecten waardoor ze in de loop der jaren veel belangrijke prijzen hebben behaald, zoals de Compasso d'Oro ADI voor de Frida-stoel.


De ontwerpers waarmee Pedrali samenwerkt:

Alberto Basaglia Natalia Rota Nodari
Claudio Bellini
Alessandro Busana
Busetti Garuti Redaelli
Luca Casini
CMP Design
Claudio Dondoli & Marco Pocci
Odo Fioravanti
Enrico Franzolini
Cristian Gori
Patrick Jouin
Daniele Lo Scalzo Moscheri
Patrick Norguet
Jorge Pensi Design Studio
Marco Piva
Eugeni Quitllet
Marc Sadler
Roberto Semprini
Maurizio Manzoni and Roberto Tapinassi
Pio e Tito Toso
Marcello Ziliani


Duurzaamheid


Tijdens het productieproces wordt bijzondere aandacht besteed aan de gebruikte materialen, het grondstoffenverbruik, de optimalisatie van de hulpbronnen, afvalbeheer en emissiebeheersing. Vanaf de ontwerpfase zijn de meubels van Pedrali ontworpen om te worden gedemonteerd en worden ze vervaardigd in productieprocessen die erop gericht zijn het verbruik te beperken en afval te vermijden dat het ecosysteem zou beschadigen. De kunststof producten van Pedrali in zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en zijn recyclebaar en milieuvriendelijk.


Certificering


De hoge kwaliteit en het respect voor het milieu blijken uit een aantal certificaten, waaronder de ISO 9001-certificeringen voor de kwaliteit van bedrijfsprocessen, ISO 14001 voor een productie gebaseerd op een duurzaam milieubeleid en FSC ™ C114358 voor het gebruik van hout uit gecertificeerde bossen. De producten uit de collectie voldoen aan de Europese normen UNI-EN 16139: 2013 van weerstand, duurzaamheid en veiligheid voor zitplaatsen.


Biologische coating


Sinds 2017 maakt Pedrali gebruik van plantaardige verf op waterbasis. Deze verf maakt het mogelijk om hoge kwaliteitsnormen te handhaven en zorgt voor een substantiële afname van de VOC (vluchtige organische stoffen). Deze chemische verbindingen, die zich in normale verf bevinden, verdampen bij kamertemperatuur en kunnen de menselijke gezondheid ernstig schaden en dragen bij aan luchtverontreiniging. Door deze normale verf te vervangen voor plantaardige verf op waterbasis zijn de producten geschikt voor een gezondere werkomgeving. Daarnaast zijn deze verven niet brandbaar, wat leidt tot een veiligere werkomgeving. Ook zorgen deze verven voor minder luchtverontreiniging en voor een enorme energiebesparing, wat leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.


Referentieprojecten


Pedrali-producten komen voor in diverse projecten, zoals:


Autogrill Villoresi Est die de beste praktijk op het gebied van duurzaamheid van de bouw langs de snelweg A8-Laghi in het noorden van Italië belichaamt.

Google Campus in Dublin

Microsoft House in Milaan, gekenmerkt door de verschillende openbare ruimtes die de interactie tussen collega's moeten stimuleren.

De Alain Ducasse-restaurants: de driesterren Michelin The Dorchester in Londen

De oude koninklijke residentie van Versailles en miX

Het prestigieuze Emerald Palace Kempinski in Dubai.

Het LAGO Restaurant, gerund door de gerenommeerde met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Julian Serrano

Bellagio Resort & Casinò in Las Vegas

Caffé Fernanda in de Pinacoteca di Brera in Milaan

Het Salewa hoofdkantoor in Bolzano

Van Cleef & Arpels-boetiek, gelegen aan de legendarische Fifth Avenue in New York

Het prestigieuze Place Vandome in Parijs

De Kanazawa Umimirai Bibliotheek in Japan, wiens innovatieve ruimtes deze faciliteit tot een nieuwe hub maken voor het sociale leven van de lokale gemeenschap

Het nieuwe Remai Modern Museum in Canada, dat een uniek perspectief biedt op hedendaagse kunst

De American University AUC in Caïro

Categorieën
Soort
Geschikt voor buiten
Breedte
Toepassing
Toepassing
Opties
Geschikt voor
Kleur
Geschikt voor
Kleur
Kleur
Product is in deze kleuren te bestellen, foto's kunnen afwijken
Kleur
Materiaal
Soort
Kleur tafelonderstel
Opties
Kleur tafelblad
Zithoogte
Zithoogte
Hoogte van vloer tot bovenkant zitting
Maximale bladmaat rond
Afmeting tafel rond
Maximale bladmaat vierkant
Afmeting tafel vierkant
Maximale bladmaat langwerpig
Afmeting tafel langwerpig
Opties
Materiaal zitting
Materiaal frame
Soort frame
Circulair
Circulariteit
Geschikt voor
Collectie
Filter
Pagina 1 van 17
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
Weergave:
Sorteren:
Weergave:
Sorteren:
Pagina 1 van 17
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
Filter
Rob Biester

Rob Biester

Directeur / Eigenaar

Sinds 2005 trotse eigenaar van FP Collection. Heeft een passie voor design klassiekers, zowel op het gebied van meubels als auto’s en leest graag een goed boek.

Lees meer...
  
 

Lisette Postma


Commercieel medewerker binnendienst

Lisette is sinds november 2022 in dienst bij FP Collection als commerciële binnendienst medewerker. In de voorgaande jaren heeft ze veel ervaring opgedaan als coördinator & planner. Een goede combinatie voor een veelzijdige functie als deze! 
In haar vrije tijd is ze vooral graag met haar eigen interieur bezig, er is altijd wel iets dat nóg mooier gemaakt kan worden! Verder bezoekt ze graag een festival of concert met vrienden en gaat ze graag wandelen met haar hond. 
Lees meer...

Bianca Hoeflaak

Bianca Hoeflaak

Commercieel medewerker binnendienst

Door haar ruime ervaring als accountmanager buitendienst in de voedingssupplementen branche is Bianca erg klantgericht, de klant komt altijd op de eerste plek! 
In haar vrije tijd gaat ze graag met het gezin erop uit, lekker naar de camping of heerlijk weekendjes weg. 

Lees meer...

 Pieter van Borssum Waalkes src=

Pieter van Borssum Waalkes

Logistiek Manager

Werkt sinds 2009 bij FP Collection. Kent alle facetten van het bedrijf en is inmiddels logistiek manager. Pieter vist en dart graag, daarnaast geniet hij vooral in het voorjaar en de zomer van het buitenleven in Friesland.

 

Frits Schuitemaker

Medewerker magazijn & logistiek

In mei 2022 is Frits bij FP Collection komen werken. Dagelijks houdt hij zich bezig met het monteren van onze producten of kun je hem op de weg vinden in één van onze FP Collection bussen. Zodra hij thuis is trekt hij de natuur in voor een grote wandelig met de hond.

 

Niels Riemers

Medewerker magazijn

Van montage tot bestellingen klaarzetten en van lossen tot laden, Niels doet het allemaal. Hij kwam rechtstreeks van zijn opleiding logistiek medewerker bij FP Collection werken. Naast dat hij iedere dag met veel plezier op de fiets naar FP komt, voetbalt hij ook veel.

 Maiken Blokzijl

Maiken Blokzijl

Interieurvormgever en architectenbezoeker

Werkt sinds 2017 bij FP Collection. Is altijd op zoek naar de laatste designtrends en deelt graag met enthousiasme haar creativiteit. Houdt van sporten, en is er altijd voor in om leuke dingen te doen in het weekend.

Lees meer...
 Dewi Timpers

Dewi Timpers

Adviseur

Dewi werkt sinds mei 2019 bij FP Collection. Hij is begonnen op de binnendienst waar hij een goede band met vele klanten heeft opgebouwd. Vanaf het voorjaar 2022 heeft Dewi zijn eigen klanten en gaat hij er steeds vaker ook op uit om deze klanten te bezoeken. Na een drukke dag ontspant hij in de sportschool of op de mountainbike.

Lees meer...
 Jacqueline Roos

Jacqueline Roos

Medewerker binnendienst

Jacqueline ondersteunt een aantal dagen per week het team op de binnendienst door de orderverwerking op zich te nemen. Jacqueline houdt naast haar werk van sporten en wandelen met haar prachtige hond. Daarnaast heeft oog voor mooie dingen van sieraden tot meubilair.

Lees meer...

 

Marlot Kamphuis

Commercieel medewerker binnendienst

Marlot is sinds juli 2023 in dienst bij FP Collection als medewerker op de binnendienst. In haar vrije tijd is ze veel te vinden in de stallen om met haar paarden te rijden en te verzorgen. Verder spreekt ze graag af met vriendinnen en houdt ze er van om lekker creatief bezig te zijn.  

 

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen